Klikni s PROMETOM i ostvari karijeru Promet - Traffic&Transportation Međunarodna mobilnost i suradnja Konferencija ZIRP Centar za promet i logistiku d.o.o.

Transportikum

Prijava sudjelovanja na Transportikum 2023

Obrazac za registraciju sudionika za Transportikum 2023. sada je dostupan i potrebno vam je 2 min za dovršetak. Prijavite se do 31.12.2022.
Hvala!


Projekt se od 2015. godine održavao pet godina za redom pod nazivom Logistički praktikum te je uključivao studente Fakulteta prometnih znanosti smjera Logistika. Nakon pauze zbog pandemije, a s obzirom na činjenicu da je projekt prepoznat među gospodarstvenicima i među studentima, odlučeno je promijeniti naziv i koncept projekta na način da poveća broj sudionika i broj uključenih poduzeća. Planirano je da se sudjelovanje omogući studentima 3. godine preddiplomskog i 1. i 2. godine diplomskog studija Promet i studija ITS i Logistika. Projekt je zamišljen na način da studenti Fakulteta prometnih znanosti, kroz period od tri mjeseca istraže rješenja za projektne zadatke iz domene realnog sektora koji su nastali u suradnji s gospodarstvom. 

Plan realizacije: studenti su pozvani sudjelovati javnim natječajem i nakon konačnog broja studenata formiraju se timovi u kojima će se natjecati. Nakon posjete poduzećima, predstavljanja zadataka i rješavanja istih u periodu od tri mjeseca, konačni događaj čini finalni jednodnevni skup gdje će biti iznesena rješenja od strane studenata koji su projektne zadatke rješavali u timovima. Događaj u kojem će studentski timovi iznositi svoja rješenja i prijedloge poboljšanja zamišljen je kao interaktivni događaj u kojem gospodarstvenici ispituju timove. S obzirom na to da su gospodarstvenici evaluatori rješenja, oni biraju najbolje timove. Posljednja faza projekta je plaćena studentska praksa za pojedine studente, a sve s ciljem povećanja studentskih znanja i kompetencija te mogućeg zaposlenja nakon završetka studija kojeg je kroz godine bilo u svim partnerskim poduzećima. Često studenti dobiju priliku nastaviti svoja istraživanja koja su započeli na Transportikumu te implementiraju rješenja u sam sustav. Također, studenti provedena istraživanja koriste za pisanje znanstvenih radova i svojih diplomskih radova koji tada postižu dodatnu kvalitetu jer se baziraju na realno provedenim istraživanjima a ne samoj teoriji.

Pošto su studenti uključeni iz različitih smjerova Fakulteta prometnih znanosti, interesantno je i sa kojih smjerova će studenti imati najbolje rezultate.

Više o projektu možete pronaći na poveznici https://www.fpz.unizg.hr/szfpz/transportikum/

Što su benefiti gospodarstva?
  • Prijedlog mogućih rješenja određenog problema
  • Pomoć pri odabiru kvalitetnog potencijalnog kadra
  • Promocija poduzeća kroz sudjelovanje na ovakvim projektima
  • Povezivanje gospodarstva, studenata i znanstvenika