Klikni s PROMETOM i ostvari karijeru Promet - Traffic&Transportation Međunarodna mobilnost i suradnja Konferencija ZIRP Centar za promet i logistiku d.o.o.

O udrugama

Na Fakultetu prometnih znanosti djeluju tri studentske udruge: Udruga studenata Fakulteta prometnih znanosti – TRANS, podružnica Hrvatske akademske zajednice – HAZ te podružnica Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

TRANS kao Udruga studenata Fakulteta prometnih znanosti se također očituje kroz djelovanje podružnice Studentskog zbora, koja se bavi organiziranjem raznih aktivnosti za ispunjavanje studentskog slobodnog vremena, rješavanjem studentskih problema te praćenje realizacije studentskih prava.

TRANS okuplja studente Fakulteta prometnih znanosti, koji imaju ambicije za unapređenje svoje struke, slobodnog vremena za kvalitetan studentski život gdje se formiraju u visokoobrazovane osobe, inženjere prometa ali i sa znanjem npr. o pisanju članaka za studentski časopis PROM, a sadrži isključivo teme prometne struke, radu na raznim studentskim projektima kojih ima zavidan broj, a ponose se već spomenutim PROM-om, međunarodnim konferencijama čije je drugo održavanje bilo u Zagrebu, malonogometnim turnirom, Danom poslovnih prilika gdje se okupljaju razne tvrtke prometnog djelovanja koje daju poslovne mogućnosti studentima nakon završetka fakulteta, Prometijada te razne stručne tribine koje okupljaju studente radi informiranja o raznim rješenjima prometnih problema, a na sve nedoumice odgovaraju gosti prometni eksperti, ili ovisno o temi adekvatni stručnjaci, te ostali mnogobrojni projekti na kojima se promiče timski rad, koji je temelj za postizanje i najmanjeg uspjeha a diktira ga današnje društvo u svim područjima rada.

Hrvatska akademska zajednica djeluje kao i na većini fakulteta i na Fakultetu prometnih znanosti sa mnogobrojnim projektima koji promiču kvalitetu studentskog života kroz mnogobrojne aktivnosti kako zabavne tako i obrazovne, polazeći na mnoge međunarodne konferencije gdje promatraju zapadne standarde naročito studentske kvalitete. Nastojanje udruge je približiti i unaprijediti akademski život studenata u našim područjima.

Studentski zbor utemeljen je 1996. godine s ciljem da štiti prava i promiče interese studenata na razini pojedinog Sveučilišta, odnosno Veleučilišta. Prema Zakonu o Studentskom zboru iz 1997.g., svi studenti upisom na fakultet postaju članovi Studentskog zbora i kao takav, Studentski zbor ima legitimitet zastupati sve studente pojedinog Sveučilišta, odnosno Veleučilišta.